måndag 24 juli 2017

Ändetiden 146,
Jesus kommer



Här kommer Jesus. Vi uppmanas att proklamera en högtid och samlas. För Jesus kommer nu. Bröllopet stundar, det Gud lovat händer.

Joel 2:15.  Stöt i shofar [basun, trumpet] på Sion, helga er, fasta, proklamera en högtidssamling
Joel 2:16.  Samla folket, helga folket, samla de gamla, samla de unga och bröst barn. Brudgummen går ut från sitt rum och bruden från sin kammare.


Nu skall folket samlas för nu är bröllopet nära. Bruden och brudgummen går redan ut från sitt rum, så nära är vi, när det här som står här händer. Och det är givetvis Judarna som ska samlas. Det är de den här texten främst handlar om. Men också vi andra folk ska samlas. Ska samlas kring Jesus och det fantastiska som kommer.

Nu kommer föreningen mellan Gud och människan, Det som vi kan läsa om i Upp 21. När himlen kommer ner till Jorden såsom en Brud, Och Gud sätter upp sitt Tabernakel hos oss. Det är där vi är i den här texten.

Och det är också det ställe som uppfyller det som står i 1 Mos 1:26 – 28, där människan blir en del av Gud. Bli som Gud vill ha henne. Och det genom Jesu blod. Guds eget blod.

Vi ser att det här föregås av att man skall stöta i Basun, Shofar, Och det kan vi också läsa om i Uppenbarelseboken hur det föregår de sista händelserna, och det är vår skyldighet att föra ut Jesu fantastiska ord i denna tid, för det är ju nu han kommer, han är på gång.

Och i fortsättningen ser vi något mycket intressant. Det som vi läste i vers 16 att Brudgummen går ut från sitt rum och bruden från sin kammare. Det följs av att Jesus tar hand om och välsignar Israel, Att han ger dem mat, att han tar bort deras skam. Att Israels land Blomstrar.

Vi ska läsa mer om det i nästa avsnitt. Men jag nämner det här eftersom det ger en intressant koppling om vad Bröllopet är. I den här texten är Bröllopet när Jesus upprättar Israel.

Det är alltså det som är Bröllopet, En Intressant vändning som man inte brukar tala om. Men här står det så.

Och dessa som motarbetar att Judarna ska få sitt land. De direkt motarbetar Jesu och hans kommande. För i det ingår alltså att Israel ska ha sitt land. Ett välsignat land. Och Gud kommer att göra det han sagt, och dessa som går mot Gud ska få sitt straff.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar