söndag 18 juni 2017

Ändetiden 110,
Jesu Rättfärdighet ska uppfylla jorden


Vi fortsätter här att titta på Sång i Juda land som finns i Jes 26 – 27.

Och nu har vi kommit till att Jesu rättfärdighet kommer att uppfylla jorden, och den ogudaktige kommer att straffas. Ja, Jesus är den ende som kan frälsa världen.

Jes 26:7.  Vandra till rättfärdighet från den raka välmående vägen. Du må tänka på [överväga] rättfärdigheten.

Jes 26:8.  Vandra nära efter dina förordningar, Jesus [Jashve], dina regler till din ära [namn], och du minns, din själ blir ivrig [får lust].
Jes 26:9.  Min själ kommer till dig om natten, nu [här] med min ande i mitt inre, jag börjar med dig, för när din rätt [dina domar, dina förordningar] kommer till jorden [landet, marken], lär sig jordens innevånare rättfärdighet.
Jes 26:10.  Om man är nådig mot den ogudaktige, lär han sig inte rättfärdighet i rättfärdighetens land [jord, mark], han handlar orätt [förstör] och ser inte Jesu [Jashves] höghet.

Rättfärdighet är fundamental och jordens innevånare skall lära sig Jesu rättfärdighet. Hans rätt skall komma till Jorden.

Och i det ligger också att den som inte går den rätta vägen ska straffas, detta för att lära sig.

Jes 26:11.  Jesus [Jashve], din hand är upplyft, de som ser, ser inte, och ditt folk var förvirrade, som du älskar [ivrar för], inte dess då mindre förtär du dina fiender med eld.
Jes 26:12.  Jesus [Jashve], du upprättar fred [frid, välgång] åt oss, för också allt vad vi gjort, har du gjort åt oss.

Jesus hjälper Judarna när de kommer tillbaka till landet. Det är han som ser till att allt blir bra. Och han förtär deras fiender.

Jes 26:13.  Jesus [Jashve] vår Gud är vår herre, herrar finns förutom dig, bara dig minns man, ditt namn.

Det är bara Jesus och tron på honom som kommer att bli stor, allt annat kommer att blekna, och försvinna.

Det är ett intressant budskap idag när alla Gudar ska vara OK. Så säger alltså inte Bibeln. Nej det är bara Jesus, enligt Bibeln. Och det är ju ett budskap som man knappt vågar säga idag. Man anses ju nästan som Rasist då. Det hemskaste som finns. Ja Hitlers like. Tänk så galet man kan vrida saker idag. Står man upp för Jesus och säger att endast han kan rädda oss. Då är man Hitlers like. Det är inte klokt.

Men här ser vi att så ska det alltså vara. Det är Jesus som ska frälsa världen, han allena och ingen annan.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar