fredag 28 april 2017

Slumpen är innovativ
170428

Ja så är det slumpen är innovativ. Den gör vad som helst, och därför ofta annorlunda. Därför blir det innovativt.

Kombinerar man sedan slumpen med ett test hur bra resultatet fungerar så får man ett oerhört effektivt utvecklingsverktyg.


Det är så evolutionen har jobbar genom årmiljonerna. Och vi ser i vår natur vilka enorma resultat som kommit fram.


Det finns de som anser att det är i strid med Kristen tro att hävda att naturen har skapats genom evolution. Men de har inte förstått vad de talar om. Och att säga att Gud använde sig av Evolution när han skapade är naturligtvis inte fel. Gud använder alla krafter som är till hjälp for honom

Det finns de som påstår att när vi kommer på idéer i vår hjärna så är det just den här processen. Hjärnan kombinerar slumpvis olika saker och testar sedan om det verkar rimligt. Till sist kommer något fram som både är effektivt och annorlunda och fungerar.

Så man ska alltså inte förakta slumpen när det gäller att utveckla och att vara innovativ. Men man får se upp för mycket av det som kommer fram är alltså inte funktions dugligt och man får alltid testa hur det fungerar innan man accepterar det som kommit fram.


Jesus hjälp oss att vara ödmjuka. Hjälp oss att se dig i Naturen och se ditt verk så som det är oberoende av hur du har skapat det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar