tisdag 4 april 2017

Det inspelade samhället
170404 


Av säkerhetsskäl finns mer och mer av det som händer i vårt samhälle inspelat. Jag läste just att all kommunikation mellan Amerikanska medborgare och utlandet spelas in, och det finns säkert massor mer som spelas in men vi vet inte om det idag.

Det är naturligtvis inget fel i att ha ett samhälle där saker spelas in bara det inspelade används på rätt sätt. Används till att verkligen sätta dit grova brottslingar, mördare, terrorister etc. den nivån på brott. Men börjar man att använda det för att sätta dit vanligt folk för enkla små förseelser som fortkörning och för fil delning och för felparkering etc. Då blir vi alla brottslingar.

Det hemska med det är att vem som helst kan sättas dit när som helst. Det är alltså motståndarens och rättsväsendets ambitioner som avgör om man klarar sig. Inte hur kriminell man är.

Ska vi då förbjuda kameraövervakning. Förbjuda inspelning av telefonsamtal etc. Nej det är inte det som är vägen. Vägen är i stället att man bara får använda materialet för de verkligt grova brotten.

Om vi går motsatt väg den som man vill ha i dagens samhälle. Förbud för all inspelning. Då kan vi ju inte heller ta terroristen, och mördaren. Då kommer vi alla att leva i skräck så som vårt samhälle är idag och vi får ett samhälle som inte fungerar.

Jesus ge oss klarsyn!! Hjälp oss att våga spela in men att också klara att använda det rätt. Ge oss klokskap och förnuft i dagens samhälle!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar