tisdag 25 april 2017

Är Människor Robotar i vår tid
170425


När man ser det moderna samhället tror man snart att människor är Robotar. Det ska vara lagar och regler för allt. Och tänk vi vet mer idag än någonsin. Men ändå är vi så hårt styrda.

Förr när man inte viste så mycket då fanns det knappt några lagar och regler. Det känns bakvänt. Det borde vara tvärs om.

Men vi lever i ett översittarsamhälle som vill ha alla människor som Robotar. Alla styrs av överhetens lagar och regler, går där utan eget tänkande och bara gör som de blir tillsagda.


Samhället blir mer och mer så. Mer och mer överstyrt. Mer och mer kört ovanifrån. Vem är det då som lever, är det regeringen och andra beslutsfattare som lever i mig eller är det jag som lever i mig.

Det är snart en befogad fråga om allt jag gör är enligt regler. Jag behöver inte tänka bara göra som jag blir tillsagd.

I ett lagsamhälle stannar utvecklingen. Utveckling bygger på att folk är olika. Då ser man skillnaden och det som är bra kan förmeras. Om alla gör likadant så blir det ingen skillnad och allt fortsätter som det varit.

Men ondskan kommer man inte åt. Det kriminella är på sitt sätt ändå. De struntar i lagar och bygger sitt eget samhälle. Vad är det då för mening med lagar, och att styra mig som en robot. Jag är inte kriminell och det är ju de kriminella man ska komma åt.


Jesus hjälp oss!! Ge oss ditt rike där vi är fria. Fria i din nåd och leds av din Ande. Du är vår mästare, Jesus kom.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar