torsdag 27 april 2017

Ändetiden 58,
Jesus är vår föda



Den alternativa översättningen på sista versen är intressant för den talar om mat, Jesus som vår mat, och mat i överflöd. Så är det som Kristen.

1 Mos 11:9 | <Alt:> På grund av detta så kallades det Babel [mat, i överflöd], för Jesu [Jashves] namn översvämmade hela den fasta grundens ande, och på grund av Jesus [Jashves] spreds den ut, hela den fasta grundens offer gestalt [karaktär].


Här i den alternativa översättningen ser vi att Babel också betyder mat och i överflöd. Här har vi alltså en bild på nattvarden, där vi får äta Jesu lekamen bildlikt och dricka hans blod. Med andra ord tar in Jesus i oss och bli en del av honom. Och det var alltså genom Jesus det skedde.

Och det är inte bara genom Nattvarden vi ska ta in, äta Jesus. Nej Jesus ska vara vår ständiga mat så att vi blir fyllda av honom.  Och det är hans Ande som är grunden för detta nya Jesus kom med. Jesu frälsning är det som gäller, hans offer håller.

Det är intressant att hitta allt det här så klart här i den här sista versen av Babels Torn. Och det går i linje med hela den här sviten av profetior som Gud har gett oss här i början av Bibeln. Det som normalt läses som berättelser om det som varit. Men tänk här i Bibelns första kapitel ligger också profetian om det som skulle komma, och som vi idag kan se har kommit.

Gud är verkligen med oss och han har visat sin storhet är i Bibeln. Halleluja.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar