onsdag 26 april 2017

Ändetiden 57,
Jesus älskar människorna


Genom sitt offer har Jesus kärlek att ge oss. En kärlek med kraft och fasthet. Och på så vis så blir vi alla en del av hans församling. Hans brud.

1 Mos 11:8 | <Alt:> Och Jesus [Jashve] älskade [accepterade] dem som en följd av den fasta grundens offer, och de upphörde [vilade] och kom att tillhöra stadens döttrar.  


Här i den alternativa översättningen ser vi att det är en följd av Jesu offer som det kommer att gå vidare i Jesu kärlek, och alla kommer att tillhöra Jesus. Bli hans döttrar.

1 mos 11:9 <Trad:> På grund av det här fick den namnet Babel [i förvirring, genom blandning], för där förvirrade [blandade] Jesus [Jashve] alla jordens språk och från det stället spred han ut dem över hela jordens yta.

Namnet Babel, betyder just blandning, förvirring och det är det den här berättelsen vill lära. Det är sunt med en del olikheter i det man tänker och säger. Allt behöver inte vara exakt lika dant.

När man säger att allt måste vara exakt lika. Då skapar man förföljelse. Då skapar man kontrollbehov och fördömande. Det vill Jesus inte ha han vill ha förlåtelse.

Men samtidigt kan inte saker gå hur som helst det finns gränser. Det ser vi för de spreds över Jordens yta, eller som man också kan översätta det över marken, över den fasta grunden. Med andra ord är det Jesus och hans rike som de bodde i. Det Jesus sagt och lärt gäller, han är vår herre, och också vår försonare, som burit alla våra fel och brister.

Det är mot Guds princip att alla ska vara exakt lika. Men det vi ska ha tillsammans det är tron på Jesus.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar