tisdag 25 april 2017

Ändetiden 56,
Människor får vara olika


Men Guds lösning är att göra människorna olika igen. Låta var och en vara på sitt sätt. Då kommer ondskan att upphöra. Det här onda som ligger i systemet som alla är insnärjda i kommer då att tappa sin makt.


1 mos 11:7 <Trad:> Kom vi må förstöra och vi må förvirra [blanda] deras språk så att de inte förstår språket en annan människa talar.
| <Alt:> Vi må krossa det tomma och vi må översvämma dem, deras ödelagda ande, där deras ledare inte tar hänsyn och säger, jag är domare.

Förvirring är det enda som gäller. Att se till att folk inte förstår varandra så att dessa som ödelägger, deras domar inte har någon makt. Ingen förstår dem ju längre.


1 mos 11:8 <Trad:> Och Jesus [Jashve] spred ut dem därifrån över hela jordens yta och de slutade att bygga på staden. 

Här ser vi vad som kommer att hända. Jesus kommer att splittra det här systemet som behärskar oss idag och som skall driva oss till att leva på de sätt som de politiskt korrekta försöker att tvinga oss till. Och deras system kommer att upplösas.

Och vi ser att det är över jordens yta de kommer att spridas. Med andra ord kommer det hela att ske på den mark som tillhör Jesus. Alla dessa som fortsätter att leva var och en på sitt sätt kommer likafullt att hälla sig till Jesus.

Vi ser här att det är samma som vi hade i berättelsen om Noa. Där djuren kom ut ur arken och var av samma slag som när de gick in. Alltså av olika slag, var och en var på sitt sätt. Men alla gick ut på marken, på det som alltså är Guds rike

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar