torsdag 13 april 2017

Ändetiden 44,
Varje Nation ska vara suverän och tillhöra Guds rike


När Noa går ut går också alla djuren ut på land. Djuren var ju representanter för alla folk, alla nationer, de som blev frälsta i Arken, Kristi Kyrka. Och de skall alltså också inlemmas i Guds rike, som nu blir förverkligat på hela Jorden.

Och vi ser att varje djur kommer ut, de har inte förändrats utan är kvar som det djur de var. Alltså varje nation, varje folk, skall förbli, även när de är inkluderade i Guds rike.

1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.

1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].

Här kan vi läsa om hur alla djuren går ut ur arken. Och vi ser att de går ut efter sina släkten, sina folkslag, sina familjer.

Det är alltså inte en totalt förintande av nationer, av Folkslag etc. som Gud har tänkt sig. Nej här får varje nation var sig själv. Varje folk får vara på sitt sätt, och frälst i Jesus.

Och vi ser hur hela Jorden nu är full av Jesus. Av tron på honom. Djuren ska föröka sig och uppfylla hela Jorden. Allt ska bli som Gud vill ha det. Det är dit vi är på gång.

Nu finns inte mer något Hedna hav. Nej allt är land.

Vi kan också läsa om det här i Upp 21:1

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

I vers 21:1 ser vi just hur, havet inte finns mera, hela Jorden är nu mark. Guds mark.

Och i nästa vers får vi se hur Gud kommer ner till oss, till marken.

Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.

Det är alltså så Gud vill hade det. Gud ska skapa sitt rike hos oss. Ett rike där hedna havet är borta och där hans himmel har kommit ner till oss. Han själv ska bo hos oss. Och som vi läste i 1 Mos 8:17, varje folk har kvar sin identitet.

Det blir en fantastisk tid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar