måndag 10 april 2017

Ändetiden 41,
1968 Föll Anden i hela kyrkan enligt Profetian


Om vi fortsätter att titta på vers 13 så ser vi att där står mera. Där står också att Noa tar av taket. Guds vind kommer in i hela Arken, Hela Kyrkan fylls med Ande.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


Det är alltså det andra som är intressant här Noa tar av taket. Vi läste i den 6:e versen hur Noa öppnade fönstret och alltså släppte in luft i Arken, men mera begränsat, och det sa vi motsvarade att Anden föll och i det här första fallet genom Pingströrelsen i början av 1900 talet, alltså en del av kyrkan, på samma sätt som fönstret var begränsat.

Men nu tar Noa alltså av hela taket. Nu är det hela kyrkan som får del av Anden. Och så var det också året efter 1967 då Israel fick hela sitt land. Alltså 1968 började den Ande väckelse som skulle gå fram genom hela Kristi kyrka.

Det är intressant att se att i en vers på det här viset finns hela detta förlopp. Både Israels land i sin helhet och Ande till hela Kyrkan.

Profetian håller men ofta är det först efteråt som man ser det. Det är alltid svårt att med exakthet säga vad som ska komma. Även om man ofta ser de stora dragen och hur Gud har tänkt sig i stort.

Så man kan en än gång konstatera att man skall vara försiktig när man tolkar profetior framåt i tiden. Och återigen bevisar Gud sin existens genom att han var den som kunde säga var som skulle hända.

Det är den effekten, den senare som ofta är det intressanta i Profetiorna. Även om givetvis även de stora linjerna i Guds skapande av vår Andliga värd är intressanta och visar att han är med oss och att han kommer att segra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar