söndag 2 april 2017

Ändetiden 33,
Varje folk får vara på sitt sätt


Det är intressant att konstatera att i Jesus finns ingen International som vi har i Socialismen. Där alla ska bli lika och alla gränser utplånad. I Jesus får var och en vara på sitt sätt.

1 mos 7:14 <Trad:> De och alla djuren efter sina arter och alla boskapsdjur efter sina arter och alla fåglar efter sina arter och alla småfåglar, allt med vingar.
 <Alt:> De och allt levande på sitt sätt, och allt överflödande på sitt sätt, och allt sprudlande liv, som rör sig på den fasta grunden, på sitt sätt och alla det strålande på sitt sätt, alla de tidiga, allt som skakats om. 


Här ser vi det som är en stor fråga idag. Får man vara på sitt sätt eller måste alla vara lika.

Här i vers 7:14 ser vi att alla djuren kom efter sina arter. Alla var alltså på sitt sätt. Och det var den ordern Noa fick av Gud. Så vill Gud ha det.

Svenskarna skall alltså vara Svenskar och ha sitt Svenska land. Det är OK. Vi behöver inte skämmas för att vi vill vara på vårt sätt och ha kvar vårt land.

Och vi förstår också att alla djuren förblev vad de var när de var i Arken. En Elefant förblev en Elefant. Etc. Och när de går ut är de fortfarande samma djur det ser vi i 1 Mos 8:19.

1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].

Men när de var i Arken var alla tillsammans. Och de var försonade. Försonade genom Jesus. Vi läste tidigare hur Arken skulle bestyrkas med Försoning. Det som i vanliga fall är översatt med Beck.

Vi kan alltså se hur alla djur var försonande och levde i Arken. Och så ska det vara i Kristi Kyrka. Vi ska acceptera varandra och kunna leva tillsammans även om vi är olika och får förbli det.

Det är alltså OK enligt Gud, Ja det är som det ska vara. Även när man blir frälst så får man fortsätta att vara Svensk. I vårt Svenska land. Som får finnas kvar.

Så vill Gud ha det. Det ser vi tydligt här.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar